Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

η παιδαγωγική και το ροχαλητό

Ασφαλώς η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να εγκαταλείψει τα τερτίπια και να μας εγχειρίσει το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών, γιατί εμείς οι εκπαιδευτικοί επιτελούμε λειτούργημα και μάλιστα άκρως απαιτητικό.
(Αχ αυτό το ρόλεξ)
Κάποιες φορές -δύο φορές το χρόνο- συνεδριάζουμε προκειμένου να συζητήσουμε την πρόοδο των μαθητών μας. Και πρέπει να τηρούμε την ψυχραιμία μας και τη σοβαρότητά μας. Πώς όμως να το πετύχουμε, όταν δίπλα μας ένα ολόχρυσο ρόλεξ περιβάλλει το χέρι μιας συναδέλφου που κοιμάται καθιστή και με έντονο ροχαλητό;
Δε σε αφήνει το ροχαλητό να θαυμάσεις το ρόλεξ. Κι είναι τόσο όμορφο.
Γιατί, καλή συνάδελφε, μας ρίχνεις στον πειρασμό; Άσε μας στην ησυχία μας (κυριολεκτικά) να θαυμάσουμε το κομψοτέχνημα στο δεξιό σου καρπό.
Άφησέ μας να θαυμάσουμε την αλυσίδα, την ολόχρυση και βαρύτιμη, στο άλλο σου χαριτόβρυτο χέρι. Τι θαυμάσιο που αντηχεί το ροχαλητό σου -στακάτο και με τέμπο- στην παιδαγωγική συνεδρίαση!
Και σε τι πειρασμό μάς εμβάλλεις, να πεθάνουμε από τα χάχανα ή από την προσπάθεια να καταπιέσουμε τα εκχειλίζοντα από την ψυχή μας χάχανα! Για ένα παλαιομοδίτικο savoir vivre!
Δε θα το αντέξω! Δε θα το αντέξω!

4 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Σιγά μη σας δώσουν και επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών, περικοπή σας χρειάζεται που πάτε στο σχολείο και έχετε μαζί και τζάμπα ψυχαγωγία! Μα πού είναι αυτά τα σχολεία-θέατρα σκιών, εμείς γιατί δεν έχουμε;

Regina είπε...

Χαχαχαχαχα...Εδώ κοιμόταν η Μαριέτα στη συνεδρίαση της βουλής των εφήβων, η καθηγήτρια δε θα κοιμόταν;!!

Θερσίτης είπε...

Γυριστρούλα, πρόσεξε τη ζήλια σου, γιατί θα σε φάει, κακομοίρα μου.
Πρόσεξε: ο λυκειάρχης, δίπλα ακριβώς εγώ διαβάζω το βιβλίο της Αποστολοπούλου για να σωθώ από την αλλοτρίωση. Δεξιά μου ένας φωτισμένος θεατρολόγος, ο Άγγελος, που με διακόπτει και μου δείχνει το πρόσωπο που κοιμάται ακριβώς δίπλα του. Έκανα 10 λεπτά να συνέλθω από τα γέλια, οπότε διέκοψα και το διάβασμα.
Ρετζίνα, ούτε συ να ζηλεύεις. Κάποτε μπορεί να δεις τον καθηγητή σου να κοιμάται μέσα στην τάξη. Κι αν είσαι πολύ τυχερή, θα αφουγκραστείς και το ροχαλητό να υποτονθορίζει γλυκά στα αφτιά σου. Μην απελπίζεσαι. Είσαι ακόμη μικρή.

akb8862 είπε...

Πολύ καλό! Ούτε & γω θα το άντεχα & ποιος ξέρει τι θα έλεγα ειρωνικά.