Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Μια εξαίρετη συναδέλφισσα

Σήμερα Σάββατο διόρθωνα από τις 9 και κάτι το πρωί μέχρι τις 4.45. Τότε ολοκλήρωσα τα 25 γραπτά και πήγα να τα παραδώσω. Κατά την παράδοση έγινα μάρτυρας του ακόλουθου περιστατικού. Συναδέλφισσα ήρθε εκείνη την ώρα και κατευθύνθηκε προς τη φύλαξη, για να πάρει ένα πακέτο γραπτών που είχε αφήσει εκεί. Το προσωπικό της γραμματείας τη σταμάτησε και της είπε ότι έπρεπε να υπογράψει, για να πληρωθεί την έξτρα αμοιβή της εργασίας την Κυριακή. Τότε η συναδέλφισσα με μια αθωότητα και μια απίστευτη ταπεινότητα αρνήθηκε λέγοντας πως δε θα μείνει πολλές ώρες, γιατί είχε λίγα μόνο γραπτά. Οι της γραμματείας επέμειναν, αλλά εκείνη συνέχισε προς τη φύλαξη δίνοντας ένα μάθημα σε δημόσιους υπαλλήλους και ένα υπόδειγμα συμπεριφοράς προς εμάς που την καμαρώσαμε λέγοντας πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι επιτέλους στη δημοσιοϋπαλληλία.
Συναδέλφισσα, κρατώ την ανωνυμία σου, γιατί ξέρω πως δε θα ήθελες να σε ονοματίσω, και σου στέλνω την ευγνωμοσύνη μας και την εκτίμησή μας.

9 σχόλια:

Benikos place είπε...

Σίγουρα και την δική μας εκτιμηση.

gyristroula2 είπε...

Αυτή η πράξη και η νοοτροπία που την υπαγορεύει, δεν σπανίζει μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά, δυστυχώς, σε όλες τις τάξεις των ελλήνων πολιτών, με προεξάρχουσα την ιθύνουσα τάξη των κυβερνώντων σε όλα τα πόστα, που έδωσαν και το παράδειγμα γι' αυτή τη συλλογική έκπτωση.
Μπράβο της και μπράβο και σε σένα που το κατέγραψες.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ε, και βέβαια μπράβο. Και βέβαια ευχή κάποτε τα μπράβο μας να ηχούν ακατανόητα.

ΜaRioNaSTRo είπε...

Χωρίς παρεξήγηση αλλά δε νομίζω ότι έκανε και κανένα κατόρθωμα η συνάδερφος για να τη χαρακτηρίσουμε εξαίρετη. Δε πήρε το μηδαμινό ποσό της αποζημίωσης. Σιγά τα ωά...

Κάτι για το εκπαιδευτικό της έργο θα προτιμούσα να ακούσω. Διότι γνωρίζω αρκετούς καθηγητές δευτεροβάθμιας που π.χ. θα έκαναν την ίδια κίνηση αλλά είναι κάκιστοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί...

Ευχαριστώ

Θερσίτης είπε...

Μάριον, η συναδέλφισσα είναι πρωτίστως εξαιρετικά υεπέυθυνη στη βαθμολόγηση. Αυτό το λένε τα πιο υπεύθυνα χείλη που ξέρουν, όχι εγώ.
Ωστόσο να σου αναφέρω πως παλιότερα πληροφορικάριος έφτιαχνε καταστάσεις στο σχολείο για να παίρνει τα διόδια της Αττικής Οδού, γιατί είχε δει κάπου πως δικαιούται τα διόδια. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη,
Μπράβο της αλλά πάλι βρε παιδί μου έχω μία απορία.
δίνουμε τα εύσημα σε έναν που δεν δέχεται να ανταμοιφθεί κάτι που θα κάνει ενώ δεν ξεσηκωνόμαστε ενάντια σε αυτους που κλέβουν,λεηλατούν και φυσικά διπλο-τριπλοπληρώνονται για κάτι που τελικά δεν κάνουν (και για οσους δεν είναι καλοί στους γρίφους ,μιλώ για τους βουλευτές μας, τους υπουργούς και πρωθυπουργούς μας) .

τελικά τί είμαστε ,ποιοί είμαστε που πάμε και γιατ;;;;

Θερσίτης είπε...

Έλα μου ντε, ανώνυμε. Πόσο δίκιο έχεις.

Ιωάννα Τσούκα είπε...

Τι να σχολιάσει τώρα κανείς πάνω σ' αυτό....

Με την ευκαιρία, ωραίο blog, συνάδελφε!
Τώρα το ανακάλυψα!

Θερσίτης είπε...

Ιωάννα, σε καλωσορίζουμε, Θερσίτης και γυριστρούλα εδώ. Πολύ ενδιαφέρον, πολύτιμο το δικό σου. Θα εντρυφήσω και θα σε ...κολλήσω με λινκ στο mundusphilologiae.