Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τότε που απέφυγα το εγκεφαλικό επεισόδιο

Κυνηγώ, όπως αρκετοί συνάδελφοι, τα διάφορα σεμινάρια που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Κάποτε δούλευα στο 6ο Λύκειο Περιστερίου υπό τη φωτισμένη ηγεσία της Μάγδας. Στο κτίριο στεγάζεται και ένα ΠΕΚ. Σe αυτό πήγα να παρακολουθήσω την εισήγηση ενός επιμορφωτή που τύχαινε να είναι και συντάκτης ενός βιβλίου ιστορίας των δεσμών.
Προσηνής και καλοπροαίρετος περίμενα να ακούσω κάτι το ωραίον ή έστω κάτι επωφελές.
Ο επιμορφωτής άρχισε να μιλάει για την Κούβα, για τον Κάστρο, για τον Τσε, για τα πετρέλαια του Κόλπου λέγοντας πράγματα σαν τα ακόλουθα:
1) Ο Τσε ήταν συνεργάτης του Κάστρο και τον βοήθησε στην επανάσταση στην Κούβα.
2) Στον περσικό κόλπο οι πόλεμοι γίνονται για τα πετρέλαια.
Παρόμοιες συνταρακτικές αποκαλύψεις ων ουκ έστιν αριθμός.
Άκουγα αρχικά με ηρεμία, ακολούθως με συγκατάβαση, έπειτα με ευγένεια, αλλά σιγά-σιγά η καλλιέργειά μου μου έθεσε ένα δίλημμα: Ή θα τον σκοτώσεις ή θα πάθεις εγκεφαλικό σήμερα.
Δειλός, μοιραίος και άβουλος αντάμα, αποφάσισα να αποχωρήσω.
Έτσι γλίτωσα εγώ το εγκεφαλικό και ο σύμβουλος μπόρεσε να πάρει εφάπαξ.

2 σχόλια:

καλημέρα είπε...

Καλησπέρα!
Έτσι, γλυτώσατε αμφότεροι, μια χαρα κίνηση. Υπάρχουν και χειρότερα...να τα λεει αυτα ο καθηγητης του ώρα του μαθήματος, αντι να κάνει μάθημα (υποθετω θεωρώντας ότι προσφερει το σπουδαιότερο μαθημα; αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου) και ο μαθητής να μην μπορεί βγει κι απο την ταξη. Μου λεει καμια τετοια ιστορία ο γιος μου, ευτυχώς χωρίς εμπαθεια, αλλα με επίγνωση της αποκαθηλωσης του κυρους τετοιων καθηγητών.

Αλήθεια, το σχολικό βιβλίο του εν λόγω επιμορφωτη πώς είναι;

Θερσίτης είπε...

Καλημέρα, καλημέρα.
Το βιβλίο αυτού του τύπου είναι ένα εγχειρίδιο ιστορίας που τυράννησε πολύ κόσμο στην Ελλάδα της παπαγαλίας σε αντίθεση με την Κύπρο, όπου η ιστορία διδάσκεται και αξιολογείται με ουσιαστικό τρόπο και όχι υποβαθμιστικό του μαθητή, του μαθήματος και του σχολείου.