Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

το πατσαβούρι

Την παραμονή των πανελλήνιων εξετάσεων φέτος συνάντησα 5-6 μαθητές μου περισσότερο για να τους διώξω το άγχος παρά για να τους βοηθήσω. Τότε μου έδειξαν ένα πατσαβούρι, μια φωτοτυπία χειρόγραφη με κάκιστα γράμματα, τοξάκια, βελάκια, μουντζούρες, το οποίο τους είχε δώσει στο τελευταίο μάθημα η καθηγήτρια του φροντιστηρίου λέγοντάς τους ότι αυτό είναι το θέμα των εξετάσεων και ότι αυτή το είχε πιάσει. Λίγες περισσότερες λεπτομέρειες:
α) Έτοιμη η προλογική παράγραφος, έτοιμη και η επιλογική.
β) Το Ζ1 ήταν αναπτυγμένο σε δύο παραγράφους. Το Ζ2 σε πρόχειρα σημεία για ανάπτυξη.
γ) Το θέμα ήταν η ενεργειακή κρίση. Μάλιστα η καθηγήτρια δήλωσε ότι είχε συμβουλευτεί και οικονομολόγο για να απαντήσει το θέμα.

Την επόμενη μέρα οι μαθητές τηλεφώνησαν στην καθηγήτρια για να την κοροϊδέψουν. Κι εκείνη τι τους ρώτησε; Τουλάχιστον χρησιμοποιήσατε τον πρόλογο και τον επίλογο που ταίριαζαν;

Εγώ να αναφωνήσω:
Ζήτω η ελληνική εκπαίδευση και στην περίπτωσή μας:
Ζήτω η ελληνική παραπαιδεία.

ΥΓ. Εμείς που μπήκαμε στο πανεπιστήμιο τη δεκαετία του '70 μπορούμε να δίνουμε σήμερα στους μαθητές μας τα θέματα που μας έδιναν εμάς ως μαθητών; Έτσι είναι κυρία Πατάσσω! Δείτε και βρείτε κανένα πιο απλό θέμα. Εκσυγχρονίσου, μανδάμ!

6 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Αχ, παναγίτσα μου!

Unknown είπε...

Ότι και να πω είναι λίγο...ήμουν εκεί και τα έζησα!

Θερσίτης είπε...

Μιραντάκι, αυτά που έζησες είναι πολύτιμη πείρα, αλλά για κωμωδία. Κράτα και καμιά σημείωση. Δεν ξέρεις. Αύριο μπορεί και να σκαρώσεις καμιά κωμωδία.
Καλή ξεκούραση.
γυριστρούλα, το επιφώνημά σου είναι πιο λάλον σχόλιο που μπορούσα να διαβάσω. Σε ταλέντο κριτικού αναδεικνύεσαι!

Wolfgirl είπε...

Καλα έχω μήνει λίγο άφωνη....Ηληκρινά ακόμα κ εγώ δεν ξέρω τί να πώ...Πραγματι η εκπαίδευσή μας είναι αστα να πάνε....Φιλακια πολλά καλό καλοκαίρι σου εύχομαι...Θα επισκέπτομαι το blog σου συχνά γιατι μου αρέσουν τα post σου! :) φιλακια!

Θερσίτης είπε...

Λυκοκόριτσο, γιατί εντυπωσιάζεσαι από τη δημόσια εκπαίδευση; Δεν την έχεις ζήσει; Για κοίτα πάνω στο πετσί σου: Είναι όλοι οι αχρείοι που σε κακοποίησαν διδακτικά. Κι έπειτα ψάξε μέσα στην ψυχή σου. Θα βρεις τους δασκάλους σου.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ είπε...

Οι καθηγητές απλά συμβολεύουν άλλο που κάποιοι το παίζουν πανεπιστημια΄κοί προφέσορες που παιρνουν κυριολεκτικά στο λαιμό τους όχι μόνο αδύναμους μαθητές αλλά και άριστους.