Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μια κολόνα του δημόσιου σχολείου

Μυκτηρίζω συχνά τους ανεύθυνους, τους ράθυμους, τα άχθη αρούρης που λυμαίνονται το πολύπαθο σώμα της δημόσιας εκπαίδευσης. Και το κάνω, γιατί φοβάμαι πως αυτοί οι άνθρωποι, πολλοί αλλά όχι οι περισσότεροι, θα οδηγήσουν τα σχολεία στην αγκαλιά των ιδιωτών που αγοράζουν τα θέματα του ΙΒ, του πτυχίου που πήρε ο γιος της Υπουργού Παιδείας, για να σπουδάσει στο εξωτερικό, για να εκλεγεί βουλευτής σε δέκα χρόνια.
Όμως στο δημόσιο σχολειό εργάζονται άνθρωποι που αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Για έναν τέτοιο θα σας μιλήσω απόψε, αυτήν την παγερή βραδιά, για να σας ζεστάνω.
Πρόκειται για μια νεαρή φιλόλογο, που διορίστηκε πριν 4 περίπου χρόνια με τον ΑΣΕΠ, μητέρα και σύζυγο με αυξημένα οικογενειακά καθήκοντα. Ωστόσο η νεαρή αυτή συναδέλφισσα
έχει επιμορφωθεί στις ΤΠΕ β΄ επιπέδου,
έχει την ευθύνη της ηλεκτρονικής διαχείρισης του σχολείου της,
είναι υποδιευθύντρια στο λύκειό της,
είναι υπεύθυνη για τα μισθολογικά του σχολείου,
έχει διοργανώσει λέσχη ανάγνωσης ορισμένα απογεύματα για τους μαθητές της στο σχολείο της και
συμμετέχει στο Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και θέατρο" (διδασκαλία θεατρικού έργου και άλλες δράσεις) της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής.
Αν και νέα στην εκπαίδευση, πήγε πέρυσι στο Βαθμολογικό και διόρθωσε Λογοτεχνία Κατεύθυνσης με τόση επιμέλεια και υπευθυνότητα, ώστε αφιέρωσε δύο μέρες για 25 γραπτά. Και πήγε στο Βαθμολογικό, που είναι πολύ μακριά από το σπίτι της, τράκαρε μάλιστα και χρεώθηκε πολλά χρήματα για να επισκευάσει το αυτοκίνητο, αλλά στο Βαθμολογικό συνέχισε να πηγαίνει με ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς, για να βοηθήσει τη δημόσια εκπαίδευση.
Αγαπημένη συναδέλφισσα, δεν με γνωρίζεις όπως κι εγώ δεν σε γνωρίζω προσωπικά. Όμως όλα αυτά που πληροφορήθηκα και ανέφερα πιο πάνω μού επιτρέπουν να συγκινούμαι και να ελπίζω ότι το δημόσιο σχολειό θα πετύχει αυτό που χρειαζόμαστε όλοι και κυρίως οι φτωχότερες τάξεις του ελληνικού λαού. Και θα πετύχει, γιατί υπάρχουν εκπαιδευτικοί σαν και σένα, που αμείβονται ελάχιστα, αλλά αγωνίζονται με πίστη και ιερή ευλάβεια για τη Νίκη της δημόσιας εκπαίδευσης.
Σε ευχαριστούμε, αξιομίμητη συναδέλφισσα.

6 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Τι κουράγιο μας δίνουν τέτοιοι συνάδελφοι, θερσίτη μου, σ΄αυτούς τους δίσεκτους καιρούς! Μας χρειάζεται αυτού του είδους η δημοσιοποίηση, γιατί φέρνει στο φως την άλλη όψη του δημόσιου τομέα, αυτή που ποτέ δεν βρίσκει μια θέση στα φώτα των ΜΜΕ.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ε, ε, εεεε! Έχουμε ένα κενό για φιλολόγους στο 6ο!!
Να μη φύγετε, να μην πάτε αλλού!:-)
(Όντως, μας ζέστανες, Θερσίτη)

Θερσίτης είπε...

Σας ευχαριστώ, συν-άδελφοι. Κυρίως εκ μέρους της δημόσιας εκπαίδευσης για τη δουλειά που κάνετε.

marilia είπε...

Τελικά υπάρχουν Άνθρωποι! Όσο κι αν κατηγορούν τον κλάδο για απίστευτη και απύθμενη ανικανότητα. Και, μεταξύ μας, δεν έχουν άδικο. Αλλά δεν μπορούν να καταδικάζουν συλλήβδην κόσμο!

Δημήτριος Βάγιας είπε...

Δεν είναι μόνο κολώνα αλλά και φρούριο της Παιδείας,της βγάζω το καπέλο,είναι απόκτημα για το σχολείο της.Είμαι περήφανος γιατί έχω μια συναδέλφισα όπως αυτή.Μπάβοοοοοοο.

Θερσίτης είπε...

Ευχαριστούμε, συνάδελφε Δημήτρη. Οι καρδιές μας συγκινούνται από την προσφορά της συναδέλφισσας και είναι δίπλα της αυτές τις μέρες τις δύσκολες.